Thursday, August 19, 2010

Kandungan Super Lutein


Pertubuhan kanser Taiwan mengesyorkan bahawa cara paling berkesan untuk mencegah kanser adalah dengan mengambil 9 pinggan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.Tapi mampu kah kita nak makan begitu banyak sayur & buah setiap hari.?

Pengambilan Super Lutein setiap hari bukan sahaja membaiki,mengaktif & menghasilkan semula semua fungsi dalam dalam badan kita tetapi ia juga mempunyai 6 Fungsi Anti Penuaan.
Ia adalah makanan kesihatan semulajadi,jika mengambilnya secara berterusan akan membantu kita menjadi bertambah muda. Karotenoids yang terdapat di dalam super lutein boleh membantu mengatasi kanser.Super lutein adalah makanan anti kanser semulajadi no 1 di Jepun.
3 kapsul super lutein = 4 pinggan buah-buahan dan 5 pinggan sayur-sayuran dari warna yang berlainan!!

Super Lutein : Makanan Anti Kanser No 1 di Jepun

Super Lutein juga adalah makanan anti KANSER no 1 di Jepun.Ia juga mempunyai 6 anti penuaan.Jika mengambilnya secara berterusan akan mengekalkan kemudaan dan kekal sihat.3 kapsul super lutein = 9 hidangan sayur dan buah-buahan berlainan warna.

Ianya selamat(tiada kesan sampingan),Berkualiti,Diiktiraf oleh 6600 orang doktor di Jepun,Testimoni oleh jutaan pengguna,Pelbagai fungsi dlm satu botol.Pelbagai Pengiktirafan dan anugerah.

Jika anda atau ahli keluarga anda mengalami masalah kesihatan cuba guna kan super lutein,produk kesihatan dari jepun yang terbukti dapat menyelesaikan berbagai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah,mata,hati,paru-paru,Kulit,kanser,usus dan berbagai lagi.

Keputusan Jutaan Pengguna seluruh dunia selepas mengambil SUPER LUTEIN

Mata
memulihkan masalah penglihatan,masalah rabun,AMD,mengurangkan astigmatisme,mengurangkan katarak dan glaukoma.Melindungi mata dari sinaran ultraungu akibat daripada menonton tv atau komputer terlalu lama.Hanya 40 minit selepas pengambilan super lutein anda akan melihat hasilnya.

RAHIM
Mengurangkan kesakitan haid,memantapkan kitaran haid,memperbaiki cecair amnion,mencegah kanser rahim,merawat penyakit monorhalagia.

HATI
Menambahkan toleransi terhadap alkohol,tidak mudah letih,mengurangkan masa tidur(tidur lebih lena),mencegah hepatitis & kanser hati.

GINJAL
Memulihkan masalah kencing(kencing tak lawas),membantu ereksi ketika hubungan seks(keupayaan seks meningkat).

KEPALA
Membantu melebatkan rambut,menghitamkan rambut,meningkatkan kepintaran kanak-kanak,masalah migrain.

USUS & PERUT
Mencegah kanser kolon(dianggarkan 1.2 juta kes di catatkan di seluruh dunia pada 2007 dengan anggaran 63,000 yang menemui ajal akibat penyakit ini setiap tahun)
merawat masalah sembelit atau cirit birit,,membersihkan kolon,perut terasa selesa.

DARAH
Memulih & mengekalkan tekanan darah,mengurangkan paras gula(diabetes) dan kolestrol,memulihkan gout,mengurangkan sakit leher dan bahu,melancarkan darah,masalah strok.

KULIT
Membuang bintik-bintik hitam,tiada lagi jeragat,sel-sel mati dan kedutan,kulit lebih licin,lembut dan berseri,mengurangkan alergi kulit.

Badan
Payudara montok,berat badan menurun,Gusi bertambah kuat,telinga dapat mendengar dengan lebih jelas.

Buah Pinggang
Inkontinens Urin tidak berlaku lagi,Masalah Buasir.

Paru-paru
Asma

Kanser Payudara

Kanser Payudara

1) Epidemiologi:

Kanser payudara adalah kanser yang paling biasa berlaku di antara kaum wanita, bukan sahaja di Amerika Syarikat (210 000 kes setahun), malah di semua negara membangun. Antara kejadian : antara 8-9 orang wanita, seorang daripadanya akan menghidap kanser payudara, ia bergantung kepada negara mana. Kejadian ini terus meningkat 1 hingga 2% setiap tahun, tetapi tahap kematian makin stabil pada sepuluh tahun yang lepas. Kanser Payudara masih sebagai penderitaan masyarakat di negara barat : terutamanya di Amerika Syarikat , Kanada, Eropah Barat, Australia , New Zealand. Pada masa ini, lebih dari 1 juta wanita di Amerika Syarikat menghidap kanser payudara peringkat II, III atau IV. Walaupun sains perubatan belum dapat membanteras kanser ini, kemajuan dalam diagnosis dan terapi dapat merawat ramai pesakit.
Namun demikian, risiko bukan di luar tafsiran sebab ia terlalu kerap: risiko sebenar ialah 13%, dan peninjauan baru-baru ini menunjukkan bahawa 89% kaum wanita di luar tafsiran bagi kanser ini : purata tafsiran 46% dari 13% yang sebenar. Jangan bimbang !
Jangan lupa sebanyak 1000 orang lelaki dipengaruhi setiap tahun di Amerika Syarikat.


2) Faktor Risiko:

Bahkan apa yang menyebabkan kanser payudara tidak diketahui dengan tepat, kanser ini pada umumnya diakui adalah akibat dari perubahan genetik, kebanyakan didapati selepas lahir. Kadang-kadang ia diwarisi dari salah seorang ibubapa : dikenali sebagai predisposisi genetik kepada kanser payudara.

Sehingga sekarang, 2 predisposisi genetik telah dikenalpasti. (lain-lain seperti BRCA3, sedang diselidik): BRCA1 dan BRCA2, yang perlu ditentukan di dalam kes kanser di dalam keluarga.

Faktor risiko yang utama:
- jantina: 100 wanita, 1 lelaki;
- umur: 50 tahun ke atas
- kelainan yang ditemui melalui biopsi payudara
- Akilbaligh awal dan lambat putus haid;
- tidak pernah mengandung atau lewat mengandung.
Penyebab lain yang disahkan tetapi dengan kadar risiko rendah: - persekitaran (cara hidup, kedudukan sosial, makanan), - kegemukan semasa muda, - rawatan hormon, - tembakau, - alkohol.


3) Perkembangan:

Sel mamari di payudara membesar dan menebus limfa atau saluran darah menyebabkan metastasis. Tumor ini dapat dikesan melalui mamografi, ultrasound, MRI dan nodus aksilari. Jikalau tumor itu tidak dirawat, ia akan membesar dan metastasis akan membawa maut.

4) Simptom:
ketulan di payudara, kemungkinan menyebabkan kulit berhampiran berkedut, kelainan pada puting, puting berdarah, nodus aksilari.


5) Pengesanan kanser payudara:

Cara paling baik untuk rawatan lengkap.
- pemeriksaan sendiri payudara.
- mamografi bilateral, sekali setiap tahun atau setiap 2 tahun selepas umur 40 (atau umur 50, terpulang kepada
negara mana). Kemungkinan untuk mengesan tumor pada peringkat awal sebelum ia tersebar.
- ultrasound dinasihatkan.
- Petanda tumor diperlukan.


6) Diagnosa kanser payudara:

bergantung kepada
- mamografi;
- ultrasound; MRI ;
- biopsi: samada core-biopsi (fine-needle aspiration), atau biopsi pembedahan.
- dan petanda tumor : CEA , CA 15-3.


7) Rawatan:
Surgeri, radioterapi dan rawatan perubatan. Rawatan ini adalah dijalankan mengikut keperluan setiap pesakit.

- Surgeri: mastektomi sepenuh (pembuangan payudara) sesuai hanya untuk 30% kes, mastektomi sebahagian
adalah yang sering digunakan: lumpektomi, sekmental mastektomi. Diseksi nodus limfa aksilari adalah perlu
untuk mengawasi kesan rawatan perubatan: prosedur ini dapat dilakukan menerusi teknik "minimally invasive"
untuk kanser yang bersaiz kecil (kecil daripada 10mm). Pembinaan semula dapat dilakukan semasa atau selepas
mastektomi.
- Radiasi: mastektomi sepenuh. Keputusannya cemerlang.
Radiasi juga diguna sebelum pembedahan, samada tersendiri atau bersama kemoterapi untuk menyusutkan
tumor.
- Rawatan Perubatan: bergantung kepada parameter tumor dan nodus.
- Kemoterapi diguna bersama pelbagai ubat. Kanser payudara metastasis sangat awal, kemoterapi sentiasa
digunakan. Banyak protokol didapati, mengizinkan keputusan penting dalam penyembuhan.
- Terapi hormon: mengurangkan pertumbuhan sel hormon.


8) Rawatan susulan:
amat perlu, dijalani sepanjang hidup disebabkan oleh risiko penimbulan semula.

Mesti dilakukan pada 3 bulan pertama, kemudian setiap 6 bulan, seterusnya setiap satu tahun:
- pemeriksaan klinikal;
- mamografi;
- ujian petanda: CEA , CA 15-3. Petanda tumor sangat sensitif untuk mengesan metastasis tulang dan hati.
Jikalau pembacaan memberi amaran, ujian lain akan mengesan juga : ultrasound, MRI .


9) Pencegahan:

Banyak kajian dibuat di seluruh dunia. Sehingga sekarang, tiada sependapat bagi protokol yang teratur. Kumpulan di seluruh dunia menggunakan teknik radikal (jumlah mastektomi bila dikesan mewarisi genetik) dan perbezaan ubat (Tamoxiphen, Raloxyphen). Keputusan penyelidikan lanjutan telah lama menunggu.

AMARAN : jikalau anda menjalani rawatan ANTI-PENUAAN, khususnya menggunakan DHEA, anda perlu pasti anda tiada kanser payudara.


Petanda tumor di atas adalah sebahagian daripada ujian Biomarkers C12; adalah mengesyorkan anda melaksanakan panel ini sekali dalam setahun.

Kanser dapat dikesan : lakukannya SEKARANG.